"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. december 17., szombat

Meseközpont - a hátrányos helyzetű gyerekekért

Hallottatok már a Meseközpont Alapítványról? Vagy találkoztatok már Bajzáth Mária nevével? Ő válogatta az Adventi népmesék és legendák című mesegyűjteményt, amelynek történetei nemcsak Advent napjain okoznak örömet és emelik ki az olvasót a mindennapokból.

A népmesék és legendák évezredek értékeit, nemzedékek tudását őrzik. A világ minden tájáról válogatott népmesék ünnepről, szeretetről, jó cselekedetekről szólnak. A lappok meséje a fényről, a magyar legendák Jézus születéséről, cselekedeteiről, a szláv történetek az ünnep erejéről. A felsoroltakon kívül, olvashatunk még a gyűjteményben mexikói, olasz, cigány, lapp, orosz, eszkimó, ukrán, francia, cseh, norvég, perzsa történeteket az ünnep erejéről, az igazi vendégszeretetről, és a valódi emberi kapcsolatok csodáiról. A huszonnégy történet az ünnepváró napokon lehetőséget teremt, meghitt, összebújós pillanatokra, és egy olyan különleges ajándékozásra, amelyben az is kap, aki ad, és az is ad, aki kap. A könyv minden bevétele a Meseközpont Alapítványon keresztül a szülői gondoskodást nélkülöző gyerekek javát szolgálja. 



A Meseközpont Alapítvány célja a gyermekvédelmi gondoskodásban élő kiskorúak lelki támogatása, amelyhez egy igazán egyedi és különleges pedagógiai módszertant dolgozott ki Bajzáth Mária szakmai vezető. A mesepedagógia évek óta sikeresen működő fejlesztőprogramjában résztvevő önkéntesek heti rendszerességgel járnak mesélni a gyermekotthonokban élő gyermekeknek, ezen kívül pedig táborokat és integrált mesedélutánokat is szerveznek. Munkájukat a könyv megvásárlásán kívül támogathatod adományoddal, adód 1%-ával vagy akár önkéntes munkáddal is.

Néhány példa:

2.000 forint támogatásból egy állami gondozásban élő gyerek a tábor idején ötször étkezik egy nap.

5.000 forint elég arra, hogy egy egész csoportnak kézműves foglalkozást tarthassanak.

10.000 forintból 20 gyerek készítheti el saját mesetarisznyáját.

15.000 forint elég arra, hogy egy 20 fős gyerekcsoport háromórás drámafoglalkozáson vegyen részt.

20.000 forintból annyi színes festéket tudnak venni, amennyiből az udvar fehér falait a gyerekek színes képekkel festhetik be.

30.000 forintból ritmushangszereket vásárolhatnak a Meseközpontnak.

100.000 forintból egy kültéri pingpongasztallal lephetik meg a gyerekeket.

500.000 forintból játszóteret építhetnek nekik...

További információkat itt találsz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése