"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. július 19., kedd

Pásztor Júlia, Pamutti textilüzlet és alkotóműhely

A kisebbik lányom ősszel óvodába megy és a csoportjukban nem szabvány méretű takaróra kell huzatot készíteni vagy megvarratni, ezért szerettem volna valamilyen jó minőségű és szép anyagot választani hozzá.
Mivel a szomszéd utcában - nem messze az óvodától - tavaly nyitott meg a Pamutti textilüzlet, kézenfekvő volt, hogy bemegyek körülnézni. 

Egészséges, minőségi textilek

Pásztor Júlia, a Pamutti üzlet és alkotóműhely megálmodója és tulajdonosa filigrán, halk szavú nő, eredeti szakmája gyógyszerész. Mindig is kiemelt szerepet játszott az életében az egészség és a precizitás, de egy idő után egyre inkább úgy érezte, szüksége van arra, hogy valami egyedit és kézzelfoghatót alkosson, és a laboratóriumi környezetnél egy kicsit vidámabb helyen képzelte el magát.
Gyerekkora óta vonzódott a textilekhez és fontosnak érezte az egészségtudatosságot, a természet szeretetét és a kiváló minőségű anyagokat. 2010-ben született kislánya, Sára mellett kezdett el intenzívebben varrni, és az egészséges, vegyszerektől mentes textíliák felé fordulni. Először csak a kislányának keresett minőségi, bevizsgált (öko-tex, biopamut) textileket, amelyekből biztosan nem oldódik ki semmilyen méreganyag és nem okoznak allergiát. Mivel akkoriban Magyarországon még nem igazán voltak hasonló, biopamut és pamutjersey anyagok, nagy múltú nyugat-európai, német, skandináv, holland gyártókkal vette fel a kapcsolatot, akiknek a minőség mellett szívügyük a dizájn is, és ma már tőlük szerzi be a szebbnél szebb mintájú anyagokat.



Családias üzlet és alkotóműhely
Júlia egy családias hangulatú üzletről álmodott és meg is valósította azt, 2014-ben, kezdetben az Allee bevásárlóközpont aljában, majd a Vidám pilóta játszótér mellett, a Kanizsai utcában, a Monkie dizájn-gyerekholmibolt és az  Édes Sári süteménybolt között...



Júlia szívét melengeti, ha látja, hogy a gyerekek örömmel hordják vagy használják a saját textiljeiből készített ruhákat, kiegészítőket, ágyneműket. Nagyon fontosnak érzi, hogy a vásárlóival személyesen tud kapcsolatot tartani, és hogy az alkotóműhelyben a résztvevő anyukák és gyerekek megtapasztalják, hogy különösebb varrástudás nélkül is képesek megalkotni egy-egy ruhadarabot, táskát.

Júlia az az ember, aki szívesen átadja a tudását, és boldogsággal tölti el, ha az üzletben minél többen átélik az alkotás örömét és közösségi élményben van részük. Blogján kezdő varrók számára is ad hasznos tanácsokat, tippeket, de érdemes kipróbálni egy-egy foglalkozást, ahol lépésről lépésre végigvezet az alkotás folyamatán.



Kedvenceim a csíkos, pöttyös, csillagos, faleveles mintájú pamutvásznak, de a cicás, horgonyos, lovas és madaras anyagok is aranyosak...

Végül természetesen a Pamuttiban választottam egy rózsaszín pöttyös anyagot a kislányom ágyneműjéhez és Juli meg is varrta nekem a huzatot. Most keddenként ti is elkészíthetitek, vagy ha nem értek rá, megrendelhetitek az ovis textileket: ágyneműt, ovis zsákot, tornazsákot szupergyönyörű pamutvásznakból, amik most a héten ráadásul 25% kedvezménnyel kaphatók...A középső képen a mi ágyneműnk látható :)




A képek forrása:  Pamutti Facebook

Érdemes lájkolni, hogy időben értesüljetek a kedvezményekről, programokról, nyár végén pedig egy  közös játékot is hirdetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése