"Majd meglátja, hogy ő - még nem tudja, pontosan, hogy mit, de - valami neki magának is tetsző valódi és jó dolgot fog csinálni az életéből. Olyat például, amilyen néha a beeső napfény csíkja a szőnyegen. (...) Vagy akár, amilyen a bodzaillat annak, aki szereti." (Ottlik Géza: Buda)

2016. június 9., csütörtök

Büszkeség: díjeső a Csimota Kiadónál

Ma kezdődött a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok. A budapesti Vörösmarty téren délután négy órakor Esterházy Péter nyitotta meg a könyvünnepet. Fél hattól pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor az Év Gyerekkönyve és a Szép Magyar Könyv-díjak átadására.


Tarolt a Csimota
A Gyerekkönyvek Nemzetközi Tanácsának (IBBY) Magyarországi Egyesülete szervezte meg az Év Gyerekkönyve díj zsűrizését. Óriási büszkeség számomra, hogy a zsűri döntése alapján az Év Gyerekkönyve díjban részesült többek között Elekes Dóra A muter meg a dzsinnek című könyve (amely nálunk, a Csimota Kiadónál jelent meg),



Az Év Gyerekkönyv-illusztrátora Díjat Remsey Dávid kapta a Sündör és Niru című könyvéért (ami szintén a Csimota kiadványa).




És itt még nem ér véget a díjeső a Csimota számára...
A Szép Magyar Könyv 2015 versenyén az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) alkotói különdíját szintén Remsey Dávid érdemelte ki a Sündör és Niru című könyv (Csimota Kiadó) illusztrációiért.

Ezúton is gratulálok a díjakhoz Dórának és Dávidnak, valamint a Csimota Könyvkiadó teljes csapatának!



A Sündör és Niru szerzője és illusztrátora, Borbáth Péter és Remsey Dávid szombaton délután 3 órától dedikálnak a Vörösmarty téren a Csimota Kiadónál (118. stand). Gyertek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése